Saturday, October 15, 2016

PENAPIS AIR COWAY DENGAN HARGA JIMAT!

Bismillahirrahmaanirrahiim...

Alhamdulillah,
Saya kembali dengan entry yang memaparkan info yang berbaloi baloi untuk diberi perhatian oleh semua orang.
Mungkin ada yang dah alert akan promo Coway kali ni. Belum terlambat rasanya untuk saya war warkan pada semua orang tentang promosi best ini.

Haa.. Kalau dahulu... Ramai yang beranggapan produk penapis air mahal sangat.. Tak mampu nak miliki.. Harga .. Mesti lebih RM 100 sebulan untuk model yang provide 3 jenis suhu.

Kini Coway tampil dengan Promosi yang begitu hangat sedang diperkatakan.
Fuuuhhhh Penapis Air Coway model Neo, yang asalnya berharga RM 115 sebulan dengan skim sewa beli Coway... Kini hanya RM 95 sahaja sebulan dengan skim sewa beli Coway.
Uwaaa... Patutlah banyak sangat order masuk berpusu-pusu setiap bulan.
Oleh yang demikian.. Penapis Air Coway Neo ni menjadi rebutan kaw kaw.. Sejak akhir-akhir ni..

Namun... Stok yang ada sangat limited. Hanya 3000 unit sebulan !!!!
Dan promosi ni hanya sehingga bulan Disember 2016 sahaja. 
Normally.. Belum cukup 1 bulan... Stok model Neo akan cecah ke 3000 unit.

Buat sesape yang belum mengenali mana satu penapis air Coway model Neo... Nindiaaa.. Klik link di ats untuk lihat gambar penapis air Coway model Neo yang cun melecun nii.. Walaupun kecik... Design nya sangat menawan & dari aspek kualiti air tapisan... Dun worry ya.. Semua produk Coway adalah produk R & D. Dijamin selamat diminum oleh semua peringkat umur serta disahkan halal oleh JAKIM.


Lets bercoway dengan Kami 😀
Che Lias 0107609242
Sarena 0149212521



Monday, August 22, 2016

HATI BERBUNGA-BUNGA DENGAN TRIP KE BALI BERSAMA COWAY.

Alhamdulillah Syukur ke hadrat Ilahi, sekali lagi terpilih untuk mengikuti trip 2nd half year Coway Trip ke Bali pada 1-4 Ogos yang lalu.
Fighting month adalah bermula Jan 2016 sehingga May 2016.
Yang paling best tu, team besar kami CSTeam merupakan peserta majoriti dalam trip yang Coway anjurkan kali ni. Of course macam biasa..ianya bukan sesuatu yang mudah nak tempatkan diri dikalangan yang layak. Persaingan sangat sengit bilamana perbezaan unit adalah sipih-sipih sajaaaa untuk kategori HP... fuhhhh... Tahniah dan Syabas buat yang berjaya menempatkan diri ke trip 5 bintang ke Bali bersama Coway ni...

Macam biasaa...saya sajikan anda yang selalu duk follow blog saya yang serba kekurangan ini.. hehehe dah la jarang update post.. al maklum asik busy la katakan... ahaakkksss..









Dah tengok semua gambo-gambo atas tuuu... Untuk saya yang first time sampai di Indon.. am really enjoy the trip.. the view sungguh..fuhh subhanallah..speechless especially kat tebing laut di Uluwatu sangat menakjubkan.. Begitu juga di Tanah Lot.. fuhh.. Dah la makanan pun overall sedap-sedap semuanya.. Coway treat us VIP tau baik untuk penginapan, pengangkutan, makanan & minuman...huhhh.. satu pengalaman manis yang tak dapat dilupakan. 

Ianya tak mustahil untuk anda juga berada di tempat macam kami2 niii.. Nah dial ni.. 0149212521.. saya sedia guide anda untuk sama-sama success bersama kami di Coway Malaysia bersama CSTeam..!!!



Friday, July 15, 2016

JAWATAN KOSONG DI COWAY (M) SDN BHD

[ 5 Kekosongan sahaja untuk pengambilan Jun 2017]

** KELEBIHAN / FAEDAH BAKAL DIPEROLEHI
-----------------------------------------------------------------------

1. Sambilan atau sepenuh masa
2. Masa bekerja yang fleksibel
3. Pendapatan mencecah 5 angka sebulan tanpa had
4. Latihan di sediakan
5. Pelbagai insentif menarik dan lumayan
6. Insentif trip pelancongan 2 kali setahun
7. Peluang kenaikan pangkat (career path)
8. Grand Annual Conference

** KRITERIA YANG DIPERLUKAN
---------------------------------------------------

1. Mempunyai ATTITUDE POSITIF, JUJUR dan AMANAH
2. Mempunyai keinginan yang KUAT untuk mengubah kehidupan ke arah yang lebih baik
3. Kelayakan minimum SPM
4. Lelaki atau wanita berumur di antara 25 hingga 45 tahun
5. Business Minded & Independent
6. Boleh berkomunikasi dengan baik.
7. Berpengalaman dalam bidang jualan & pemasaran adalah satu kelebihan. 

JANGAN TUNGGU LAMA-LAMABINA IMPIAN ANDA BERSAMA COWAY


HAPPY.HEALTHY.COWAY


Hubungi,
Sarena ---> 014.9212521
Sarena ---> 014.9212521
Sarena ---> 014.9212521


Saturday, July 2, 2016

ANDA PEMINAT COWAY VILLAEM?? RM 175 SHJ, SIAP HANTAR & PASANG

WOWOWOWOOOOO...

Macam tak caya... Tapi inilah yang TERKINI dari Coway buat anda..

Cepat hubungi kami,

Che Lias 0107609242 
Sarena 0149212521

Untuk unit Coway villaem anda!
Kompem tak sesal..
Especially kebetulan di bulan raya 2016 niii..
.
.
.

Cari peluang kerja ---->>> carik saya ! 0149212521

PROMOSI LAGI TERKINI COWAY - JULY 2016

Bismillahirrahmaanirrahiim..
Assalamualaikum.. Salam Ramadhan..


Entry kali ni saya nak update info BEST SANGAT untuk semua orang yang memiliki family, ruang dapur, dan kompem minum air untuk keperluan asas tubuh badan kita..



Pada yang dah beberapa kali duk servey harga coway.. Rasanya masing-masing dah maklum bahawa Coway ada 2 cara utama untuk klien milikinya..



Dua cara yang saya maksudkan itu adalah... (Revision skittt 😍)

1. Outright / belian terus
2. Rental / sewa beli


Berkenaan promosi Coway yang terkini bulan July 2016 ini, Coway memberi penjimatan terbaik untuk mereka yang memilih cara kedua iaitu secara sewa beli..



Jeng jeng jeng...

Dah ready ker nak tahu detail...? 😀😀

Okay.. Kisahnya begini...

Masing-masing tahukan rental /sewa beli coway nintak libatkan loan bank...
So, tiada sebarang interest dikenakan untuk sewa bulan coway.. Cuma Coway hanya tumpang bank atau billing kad kredit untuk potongan bulanan.
Oleh yang demikian, ada sedikit yuran yang di kenakan untuk proses tersebut untuk kali pertama sahaja...
Yuran ini kami panggil sebagai yuran pendaftaran atau registration fee.

Normal registration fee ni untuk 1 produk yang boleh di sewa beli adalah sebanyak RM 200 per unit produk.

Bayaran permulaan yang Coway kenakan samada untuk penapis air coway atau penapis udara coway atau penapis luar rumah coway adalah seperti berikut:

Yuran pendaftaran + sewa bulan berikutnya (advance rental)
Iaitu RM 200 + RM 125 ( jika produk : Penapis Air Coway Villaem )
Bayaran ini perlu di submit bersama borang produk & lain-lain borang yang berkaitan.
Jumlah yang perlu dibayar untuk sebuah Villaem yang berharga RM 3800 (jika belian terus), hanyalah RM 225 sahaja, siap hantar ke rumah klien serta siap pasang!!!!
Menarik kan...?

Yang tadi tu kebiasaannya....


Tapi PROMOSI JULY 2016 kali ni agak berlainan..... 

Saturday, May 14, 2016

PRODUK TERBARU COWAY (AP 1016A) - NEW LAUNCHED

Bismillahirrahmanirrahiim

Dalam post kali ini, suka saya kongsikan produk terbaru Coway (M) Sdn Bhd iaitu Indicator.
Apa itu Coway Indicator?? 
Cik cik, tuan tuan dan puan puan yang dah biasa dengan produk Coway... Tentunya sudah biasa dengan nama - nama unik produk Coway seperti Lombok, Inception, Villaem dan sebagainya...

Memperkenalkan, Coway Indicator ni adalah sebuah penapis udara Coway yang begitu powerful memerangkap habuk, virus, kuman, virus, bakteria, bulu haiwan, bau, bahan kimia ( cat dan detergen) dan semua partikel yang berterbangan di udara. Fungsi dia sehebat Lombok II namun didatangkan dengan harga yang lebih jimat.

JOM EXPLORE... 







Sumber Gambar : www.coway.com.my

Friday, May 13, 2016

CEREK OH CEREK (JOM BERCOWAY)

Comel sungguh cerek ni... macam-macam rupanya dan macam-macam jenis yang ada di jual di pasaran...




 Tudiaaa.. sampai itam bahagian luar diaaa..
Kuat sangat duk menjerang air, sampai terlupaa nak tutup api walaupun air dah mendidih.



Tak pun, ada yang masih gunakan dapur kayu api..

Pun boleh jadi penyebab hitam hangus tuuu..



Cerek atau kami panggil juga nama dia "kendi" ni memang common dan masih di gunapakai di dapur-dapur rumah di luar sana..


Cerek ni canggih skit..ada bunyi bila air mendidih..ada la alert kan ..tak ade kes terlupa nak tutup api bila dah mendidih.. tapi ada juga kes..kluar dari rumah tak sedar cerek ni sedang dipanaskan kat dapur.. huhu minta dijauhkan daripada terlupa..


Pemanas air macam ni pun agak femes berkhidmat di dapur-dapur sejak dari dulu hingga kini.. pakai ni pun ok, cuma in case kita terrrlupaa nak refill air dalam jug pemanas ni..abisslaa...sangat merbahaya bila dasar jug kering dalam keadaan plug masih ON. ini boleh jadi punca kebakaran juga..Nauzubillah...minta dijauhkan..

Comel jer kan cerek ni..ingat zaman blaja ada alat ni kat bilik. Boleh la wat masak maggi dan milo panas sambil2 study..konon-konon... Penggunaan cerek jenis ni sebenarnya lagi banyak "makan" letrik tau sebab kita asik duk on pastu off..nak wat milo panas, ON balik utk panaskan air yang sedia ada dalam cerek ni. Pernah tak..? heheheh.


Cerek ni pula..rupa bentuk macam cerek yang kat atas dapur gas tu..tapi ini lain yang mana penggunaan elektrik diperlukan untuk masak air. Biasanya cerek pesyen ni..saiz dia besar..jadi time nak isi air.. mencabar jugalaa time air masih penuh dalamnya.



ZAMAN KINI SUDAH BERUBAH!!!

Alhamdulillah.. kini sudah makin ramai rakyat Malaysia yang sukakan sesuatu yang mudah, senang, menjimatkan serta selamat walaupun hanya untuk penyediaan air minuman.
HANYA??? 
Air minum penting tau..lebih penting dari henpon/gadget..lebih penting dari wifi dan lebih penting dari makanan seharian kita.
Jadi sangat penting untuk kita jaga dan pastikan air air yang kita minum selain di rawat, air perlu melalui tahap tapisan yang menghasilkan air bersih & tulen.
Kesan dari zaman sudah berubah..bukan teknologi canggih saja yang timbul malah sumber air yang disalurkan ke rumah kita juga makin teruk dan membimbangkan.
Air sungai dahulu sudah tidak sama dengan air sungai zaman kini.
Air perigi pun... dan utama air yang melalui sistem perpaipan yang disalurkan ke rumah-rumah dan premis perniagaan seluruh Malaysia.
Dengan paip yang lama, sudah tentu pasir, keladak dan karat tak boleh nak dielakkan.
Tangki yang sangat jarang dicuci yang kompem menyebabkan air berkeladak dan berlumut.
Air terawat dari loji proses air, kompem-kompem ada klorin.
Haishshhh..kalu kita ambil kira semua tak lalu nak minum air yang tak bertapis pada masa kini.

"BOILING WATER IS NOT ENOUGH'

Cukup ker dengan hanya masak air menggunakan cerek-cerek yang kita dah tengok kat atas tadi?????
Ini question mark terbesar kita patut tanya andai kita hanya masak air paip di rumah kita..bagi minum kat anak-anak dan keluarga kita...
Sanggup kah..?
Air paip, secara mata kasar nampak sungguh jernih.. Benar-benar jernih kah ia..?
NO..NO..NO... TIDAK SEKALI...!!!

BERALIH KEPADA CARA YANG LEBIH MUDAH, JIMAT & SELAMAT

Coway Malaysia tampil dengan produk yang boleh memudahkan, menjimatkan serta selamat untuk seluruh rakyat Malaysia dalam penyediaan air minuman untuk keluarga dan staf tempat kerja (untuk majikan).

Laman web Coway official ---> www.coway.com.my (berwajah baru, klik laa)

Terdapat 6 model pilihan untuk mesin penapis air Coway yang pasti dapat memenuhi keperluan setiap isi rumah dan pejabat/premis perniagaan.

Siap ada pilhan untuk sistem tapisan yang mana diperlukan. Antaranya:

1. Sistem Reverse osmosis (RO)
2. Sistem Nanotrap
3. Sistem Alkali Ioniser

Sebab tu Coway kini dah berada dalam kategori WATER SPEACIALIST untuk penapis air dalam menyediakan konsep air minuman yang bersih..sihat dan selamat.

Nak tahu detail berkenaan produk Penapis Air Coway, klik di sini  atau di sini ;)


Tuesday, April 26, 2016

PROMOSI HEBAT COWAY MAY 2016

Mac baru sahaja berlalu... Ramai yang tertanya-tanya apa promo terbaru Coway especially untuk penapis air Coway. Diberitakan pada hari closing bulan April pada 25/4/16 tempoh hari... Total order masuk untuk hari itu sahaja melebihi 2000 unit...
APA....????? 2000 ++ unit ???? Huh... Mesti ramai tak dapat nak imagine kan.. Kesian admin Coway yang gigih duk key in submission sampai ke lewat malam...

Itulah... Percaya atau tidak... Memang benar 2000 lebih unit order masuk seluruh Malaysia pada hari tersebut..

Untuk promosi terbaru produk Coway.. Memang sangat menarik!!!! Macam2 promo ada yang In Sya Allah suit dengan keperluan dan bajet anda... Asalkan anda dapat air bersih dan tulen serta pengudaraan yang baik.

Antara Promo Coway Bulan May 2016
----------------------------------------------
📌 COWAY BEST VALUE DEALS (masih diteruskan)
Outright : 10% off (except: Inception)
Rental : Registration fee waive RM 100 (except: Inception)

📌 COWAY FOC PROMO HAPPY CALL COOKWARE SET & PAN ONLY
Outright without discount : FOC Happy Call Cookware Set
Rental without registration fee waiver : FOC Happy Call Pan 

📌 COWAY 1+1 SERVICE MEMBERSHIP PACKAGE 
Apply for outright purchase ONLY

Ketiga-tiga promo tidak boleh bertindan... 
Perlu pilih salah satu 😉😉

📌 COWAY HOMEDEC PROMOTION

TO BE CONTINUE

Monday, April 18, 2016

TAK BEST PUN JADI EJEN COWAY

TAK BEST KER???

Tak best la kalau yang dah success daftar sebagai ejen sah produk-produk Coway yang TIP TOP tapi TAK amik peluang semaksimum mungkin.

Namun...dalam ramai yang duk kata tak best..ada segelintir yang WOW sangat sejak berkecimpung sebagai jurujual professional Coway Malaysia.

Mereka ni normally, bukan part komiseng sahaja yang difikirkan tetapi lebih kepada niat nak bantu seramai boleh rakyat Malaysia dapatkan air bersih dan tulen..udara bersih serta menikmati gaya hidup sihat baik di kediaman masing mahupun di tempat kerja / tempat berniaga..

JIKA ANDA SEPERTI YANG DI ATAS TADI.. ADA NIAT NAK BANTU RAMAI ORANG UNTUK GAYA HIDUP SIHAT.....

SILA LAAAHHHH.....SAYA MENJEMPUT KALIAN UNTUK MENGISI ....

KERJA KOSONG SEBAGAI EJEN JUALAN COWAY

EJEN SAH COWAY DIKEHENDAKI


--->> HUBUNGI 014-9212521 UNTUK RESPON PANTAS!!!


TERBUKA KEPADA SEMUA INDIVIDU YANG MEMENUHI SYARAT-SYARAT BERIKUT:

~ WARGANEGARA MALAYSIA
~ BERUMUR 25 TAHUN DAN KE ATAS
~ JUJUR & AMANAH SERTA BERDEDIKASI
~ MEMILIKI KENDERAAN SENDIRI
~ MINIMUM KELAYAKAN DIPLOMA
~ INDEPENDENT & RESULT ORIENTED
~ SUKAKAN CABARAN BARU
~ KOMITED DENGAN KERJA

KELEBIHAN MENJADI EJEN SAH COWAY:

~ DAPAT DILAKSANAKAN SECARA SEPARUH MASA ATAU SEPENUH MASA WALAUPUN ANDA BERKERJAYA.
~ DAPAT MEMBANTU RAKYAT MALAYSIA MENDAPATKAN AIR & UDARA BERSIH DI KEDIAMAN MEREKA
~ DAPAT MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN TANPA HAD
~ BERPELUANG MELANCONG KE LUAR NEGARA 2 X SETAHUN
~ BERPELUANG MENIKMATI SUASANA KERJA YANG FLEXIBLE & KONDUSIF
~ BERPELUANG MENINGKATKAN EKONOMI HIDUP SENDIRI DAN KELUARGA DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM 10K SEBULAN (ANDA TENTUKAN!!!)

CARA-CARA UNTUK MENJADI EJEN SAH COWAY:

~ SALINAN KAD PENGENALAN DEPAN & BELAKANG
~ GAMBAR PASSPORT BACKGROUND PUTIH (2 KEPING)
~ NO AKAUN BANK YANG AKTIF (KOMISYEN)
~ RM 100 UNTUK YURAN PENDAFTARAN (SEUMUR HIDUP)
~ HUBUNGI SAYA SECEPAT MUNGKIN DI TALIAN 014-9212521


MUNGKIN ANDA INDIVIDU BERKELAYAKAN YANG AKAN MAJU BERSAMA KAMI DI COWAY MALAYSIA.




Ikuti perjalanan saya bersama Coway Malaysia di sini --> My Journey In Coway
Ingin kami hubungi anda terlebih dahulu, klik di sini --> Daftar sebagai Ejen Coway






SARENA BINTI MOHAMAD

Contact No.: 014-9212521
fb: Sarena Mohamad

Authorized Coway Health Planner:
Sept 2013 - Dec 2014

Coway HP Manager
Jan 2015 - Present


LIFE AS COWAY SALES PERSON (JURUJUAL PROFESSIONAL COWAY)

Bismillahirrahmaanirrahiimmm

BAGAIMANA SAYA BERMULA DI COWAY??

Tahun 2011, bulan Mac..saya officially resign sebagai tutor di sebuah kolej swasta. Hanya bertahan lebih kurang 3 tahun. Sebab...ingin set up bisness sendiri yang dipelopori oleh Encik Suami saya sendiri. Untuk bisness ini saya perlu membuka sebuah syarikat enterprise yang mana pada permulaannya... sayalah director, sayalah admin, sayalah accountant, sayalah pekerja, sayalah cleaner dan semuanya saya termasuk kerja-kerja HR untuk mencari staf di syarikat baru kami. Alhamdulillah selepas beberapa bulan, saya berjaya meramaikan jemaah syarikat kami dan semuanya berjalan lancar dan rezeki masuk melimpah ruah sehinggalah satu masa di awal tahun 2013, masalah besar menimpa bilamana kami tidak dapat lagi menjalankan bisness ini atas sebab yang tidak dapat dielakkan. Pada masa ini staf mulai berkurang dan berkurang dan saya kembali berseorangan. Dalam pada ni, kami mengambil langkah untuk cuba berjinak dengan bisness lain seperti menjual produk supplement, kain cotton dan few barang lagi secara dropship. Namun kami tak dapat bertahan memandangkan modal yang perlu dikeluarkan agak tinggi untuk produk bukan dropship. Boleh dikatakan waktu ini, kehidupan kami sangat struggle..hampir berputus asa saya dan ingin pulang ke kampung untuk jalankan bisness makanan. Nak apply makan gaji semula, bila buat kira-kira..komitmen kami dah makin-makin bertambah..tak mungkin boleh mencukupi walaupun pada masa itu suami saya masih menjawat jawatan sebagai penolong pegawai di sebuah jabatan kerajaan.


- TURNING POINT -
Dalam kebuntuan, dalam kecelaruan..tetiba saya teringat seorang kenalan yang saya kenal sewaktu bisness trading secara kecilan dengan beliau...pernah mengajak saya untuk bersama dengan Coway Malaysia. Beliau terangkan beliau pada masa itu sudah mula fokus ngan Coway sahaja..no more other bisness... namun, biasalah..masa itu masih busy sangat dengan current bisnes yg open own company tu..tak boleh nak komit dan juga terasa kurang yakin dengan Coway sebab tak kenal sangat..duk ingatkan perniagaan bertingkat (MLM)... dah serik dengan MLM bilamana pernah terkena sewaktu makan gaji di kolej dulu menyebabkan saya terberhutang ngan bank demi nak keluarkan produk mereka sebanyak 24 ribu plus plus...huhuhuhu..tu saya sangat berhati-hati kononnya..

Tetiba saya terfikir untuk hubungi kenalan saya itu bertanya balik tentang peluang yang ada di Coway. Pada masa itu juga, saya telah pun memasang dan experience sendiri penapis air coway di rumah saya yang saya sewa beli melalui kenalan saya tersebut. Memang mudah dan convenience ada mesin air coway di rumah...really really fall in love...memudahkan kerja2 saya nak uruskan air minum family saya.. oleh yang sebab demikian, saya merasakan saya yakin boleh jual produk2 Coway ini, kerana ianya satu keperluan asas untuk setiap orang.. air dan udara bersih..semua orang perlukan. Maka pada suatu hari di bulan september 2013..saya pun menghubungi kenalan saya itu untuk bertanyakan balik macam mana nak jadi ejen coway. Kenalan saya memberitahu saya untuk datang bertemu dengan manager beliau di Coway HQ, Jalan Pinang KL.

Dipendekkan cerita..maka saya pun register as Coway Authorized Health Planner atau nama ringkasnya Ejen Sah Coway atau nama lagi sempoi..jurujual Coway jaaaa.... Masa register tu... saya tak fikir apa dah..boleh ker tak..pandai ker tak nak jual...sapa rasanya nak beli ngan saya... memang tak fikir daaa... yang saya tahu..saya perlu grab peluang yang saya ada sekarang..lagipun yuran pendaftaran untuk jadi ejen sah Coway ni hanya RM 100 yang valid seumur hidup. Fuhhh..mana nak cari..bisness yang tak ada modal produk langsung!!! Saya bersyukur sangat..aim saya janji lepas hutang / komitmen bulanan saya yang begitu banyak.. nasib baik suami ada membantu untuk bayarkan komitmen bulanan saya sementara nak bagi saya betul boleh jalan dan earn income sebagai jurujual coway.


Dipendekkan cerita lagi... saya mula mengorak langkah demi langkah..permulaan yang sungguh sukar memandangkan saya tak ada pengalaman langsung nak menjual produk penapis air dan udara ni... berbekalkan usaha yang tidak putus-putus, tabah dan cuba jadi kuat dikala terima rejection..bersabar dalam menimba ilmu untuk improve diri dan skills menjual...doa dan istiqomah sangat-sangat membantu dalam peningkatan result jualan saya dari bulan ke bulan... Ya Allah bersyukur sangat..dalam begitu banyak kekurangan..kelemahan...saya teruskan langkah.. sehingga mencapai macam-macam achievement especially di tahun 2014. Allahuakhbar... Hanya Dia sebaik-baik penolong dalam setiap usaha yang saya curahkan..


Berikut ringkasan perjalanan saya di Coway sebagai Jurujual Professional Coway:


Sept 2013 - Register sebagai Coway Health Planner (part timer)

 --> Sertai Coway Opportunity Program (Untuk nubis kubis untuk melihat hala tuju Syarikat Coway (M) Sdn Bhd.) 2 hari 1 malam di Viva Hotel, KL.
Okt 2013 - Layakkan diri untuk jadi full timer Coway Agent (Neo Pro HP)
Sept 2014 - Decide untuk fight to next level (Coway HP Manager)
Nov 2014 - Fight to be HM (Qualified)
Dec 2014 - Pre - HM (HM to be ~ Last month as HP)
Sepanjang tahun 2014:
Antara pencapaian:
1. Dinobatkan sebagai Super HP Q2,Q3, Q4 2014
2. Qualified untuk Coway grand trip incentive to Japan
     (Fighting month: Jun 2014 - Dec 2014)
     First time dapat - rasa bersyukur sangat-sangat.

Jan 2015 - Officially sebagai Coway HP Manager (HM)

Mac 2015 - Fly to Japan (Coway celebrate March Besday at Japan - so happy !!
Banyak lagi pencapaian-pencapaian di tahun 2015 sebagai HP Manager termasuklah dapat incentive Grand Trip kali kedua ke Italy (Fighting month: Jun 2015-Dec 2015)
Fly ke sana 25 Feb 2016. 

Alhamdulillah syukur..


Dan berikut adalah latest program yang team kami laksanakan untuk membuka peluang kepada bakat-bakat baru dalam sales.

Ramai yang turut serta dalam program ni..dan yang terujanya..saya dipilih untuk berkongsi topik Basic Skills dalam program tersebut.
Kalau awal-awal dahulu saya sebagai orang baru di Coway join program seumpama ini sebagai peserta program..kini giliran saya pula berkongsi sedikit ilmu dan pengalaman yang ada untuk para peserta.


















Inilah perjalanan saya ringkasnya, nak kata susah..ada susahnya.. nak kata senang.. tak der lah senang mana pun..


Bukan senang nak senang

Namun tak susah nak usaha
Cuma perlukan pengorbanan dan hati kental

Semua orang boleh buat..kerana ada sesuatu yang special dan unik berada di Coway especially bersama team kami yang cukup havoc #CSTeam . 


Apapun ...terima kasih banyak..sudi layanzz entry saya kali ni.. 

Jumpa lagi di lain-lain posting!!!
###################################################################


Nak daftar sebagai ejen Coway ????

Klik sini ----> Coway Health Planner
Biar kami bantu anda !!!
Boleh juga terus hubungi 014-0212521 (Sarena)

Sunday, April 10, 2016

INSENTIF TRIP BERSAMA COWAY KALI KEDUA KE ITALY

Alhamdulillah..
Itu sahaja yang mampu diucapkan bila sekali lagi tersenarai dalam list manager (Health Manager) yang layak untuk mengikuti Grand Trip Coway Malaysia ke Italy.

Dalam 200 lebih Coway Health Manager yang ada di Malaysia ni..hanya 20 orang sahaja dipilih mengikut ranking tertinggi. Dan daripada 20 orang tersebut, saya berada di tangga ke 15... Fuhhss, syukur sangat..dapat ke sana bersama Coway top performer baik dari kalangan HP, HM, SM, GM dan SGM serta Coway Top Management.

Teringat lagi..waktu fight Japan..last minit dapat layakkan diri daripada 38 ranking tertinggi kalangan Coway Health Planner, dan saya di tangga ke 35.. hihi asik sipih sipih jaaa rangking.. tak kisah la kan asal tersenarai dalam ranking layak sertai Coway Trip.


Untuk trip ke Italy ni, fighting months adalah daripada bulan Jun 2015 hingga December 2015. Bila dah kluar result pada pertengahan Jan 2016, macam biasa rasa macam tak percaya pun ada... Jauh tu Italy..13 jam perjalanan. Finally company kluarkan memo..tarikh berangkat ke Italy ialah pada 25 feb 2016. Waah cepat pula rasanya. Dengan kesibukan normal as team manager..cuba jugak cari masa buat persiapan untuk ke sana. Al maklum time pergi tu masih musim sejuk.. so barang kelengkapan musim sejuk mesti cukup...


Sedikit Itenery saya nak share sepanjang trip ni yang Coway dah sediakan buat kami..

Bertolak dari KLIA ke Doha menaiki Qatar Airways yang mengambil masa selama 8 jam..jenuh jugalah sampai krem kaki skit.
Sampai Doha ..transit tak lama terus sambung perjalanan ke Rome yang mengambil masa selama 5 jam pula..huk huk huk..

Alhamdulillah, selepas hampir 15 jam (plus transit) sampailah ke bumi Rome waktu pagi (local time) masa tu malaysia dah petang.

Dipendekkan story, Kami spend 2 days time kat Rome kemudian bertolak ke Florence untuk 1 malam di sana, kemudian sambung trip ke Venice untuk 1 malam dan finally ke Milan untuk 2 malam di Milan.

Overall..sangat enjoy..apa tak nya.. Fully Sponsored Trip by Coway Malaysia Sdn Bhd. Accomodation, Transportation dan Makan Minum semua di bawah tanggungan syarikat Coway kesayangan kami.

Kami jual penapis air Coway, penapis Udara Coway dan lain-lain produk Coway jer.. dapat trip macam ni... terharu nak nanges pun ada.. Dah termenanges dah pun kat atas gondola di Venice. Syahdu skit masa ni..plus rindu anak-anak... dengan hujan gerimis..hmm lagi lah kan..

Alhamdulillah juga, keputusan yang saya buat untuk serta Coway Malaysia pada bulan september 2013 sampai ke tahap ini. Jadi ejen sah Coway jer pastu fight untuk jadi salah sorang top producer..along the way..cuba serve rakyat malaysia yang perlukan air bersih..udara bersih dengan sebaiknya...

Terima kasih buat Coway Malaysia, para pelanggan Coway, rakan-rakan seperjuangan, encik suami, anak-anak dan seluruh keluarga yang mendoakan perjalanan kerjaya saya di Coway.

Saya sedia membantu rakan baru yang inginkan pengalaman baru dalam kejurujualan produk Coway yang begitu berlainan dari biasa.

Saya boleh dihubungi di 0149212521 ...




Saturday, April 9, 2016

PARA PEMINAT HAPPY CALL COOKWARE SET PERLU LIHAT INI!!!

Assalamualaikum...

Entry kali ini, saya ingin kongsikan berita baik buat cik puan cik puan yang dah lama duk ushar produk penapis air coway..yang sememangnya minat memasak..perlu amik perhatian dengan promosi SUPER DUPER BEST ini...


Di bulan April ini, Coway Malaysia menawarkan set alatan memasak HAPPY CALL atau HAPPY CALL Diamond pan sahaja untuk setiap pembelian atau sewa beli produk penapis air / udara Coway.



Best nyaaa..mesti cik puan diluar sana tak ssabar nak tahu detail promosi ini kan..



Jarang sekali Coway adakan promosi seumpama ini.

Detailnya seperti di bawah:



 Dengar-dengarkan..HAPPY CALL cookware set ni memang ramai peminatnya especially yang suka memasak. Produk yang berkualiti tinggi dan harga pun boleh tahan juge mahalnya.



Tapi jangan risau..dengan Promosi Coway bulan April ini, cik puan boleh dapat PERCUMA dengan setiap pembelian produk penapis air atau penapis udara coway.




Seperti yang rata-rata dah tahu.. coway ada 2 cara utama untuk dapatkan produk samada penapis air coway, penapis udara coway atau lain-lain produk.

Yang belum tahu boleh klik di sini. 

Sekiranya Cik Puan membuat pembelian terus mana-mana produk penapis air Coway (kecuali model Inception) atau penapis udara Coway,
Cik Puan boleh memiliki HappyCall Cookware Set secara PERCUMA (selagi stok masih ada)
Hubungi kami untuk pengesahan di 0149212521.

Sekiranya Cik Puan membuat pembelian secara sewa beli mana-mana produk penapis air Coway (kecuali model Inception) atau penapis udara Coway,
Cik Puan boleh memiliki HappyCall Diamond Pan (28cm) secara PERCUMA (selagi stok masih ada)
Hubungi kami untuk pengesahan di 0149212521.

Menarik bukan?? 

Apapun, jika Cik Puan masih belum jelas dengan promosi ini, biar kami bantu cik puan.
Cik Puan hanya perlu isi detail di link ini --> http://www.promosicoway.com/tagpromosi-coway-2016/ . Dan kami akan hubungi Cik Puan kembali dengan kadar segera.

Terima kasih.




Friday, February 19, 2016

PENAPIS UDARA COWAY, MANA YANG BAGUSSSS!!!

COWAY AIR PURIFIER atau alat penulen udara coway
---------------------------------------------------------------

Ramai lagi yang kurang alert dengan alat ini.













Biar saya perkenalkan satu per satu yaaaa...

Senarai produk penapis udara coway di Malaysia (dari kanan)

1. Dolomites - Bersaiz sederhana kecil. Coverage area dalam 1200 sq feet

2. Aires - bersaiz paling kecil. Coverage area dalam 800 sq feet.

3. Lombok II - HOT Product di Coway Malaysia. Bersaiz sederhana besar.
    Coverage area dalam 1600 sq. feet.

4. Tuba - Bersaiz paling besar dan boleh cover area sehingga 2600 sq feet.


So MANA SATU YANG BEST????

Jika di tanya mana satu yang best..
Jawapan kami para jurujual professional coway akan kata.. "Semua best"
Namun ia depend pada keperluan seisi keluarga bakal pengguna produk coway kami nanti.

Keperluan yang macam mana???

Keperluan dari segi:

--> jenis & saiz rumah/ premis perniagaan.
--> concern customer terhadap kesihatan keluarga mereka
    Contoh: ada customer yang mempunyai masalah kesihatan seperti keram demam, selsema, ada asma, resdung, anak ekzema dan sebagainya.
--> bajet customer (yang ini pun sangat penting tapi kurang penting jika dibandingkan dengan masalah kesihatan sedia ada). Bak kata orang...duit boleh di cari..nikmat kesihatan kena jaga dan selalu cegah sebelum ia lebih teruk.

Faham kan...?

Tapi apapun..jika berkaitan masalah kesihatan.. atau pelihara kucing atau haiwan peliharaan... Coway Lombok II is the BEST!!!