Sunday, June 3, 2018

SENARAI HARGA BARU PRODUK COWAY DI MALAYSIA

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera

Bertemu kembali kita dalam entry kali ini yang mana keadaan sudah sedikit berbeza selepas berlakunya pertukaran kerajaan baru. Waah apa yang menarik dengan manifesto kerajaan baru setelah berakhirnya Pilihanraya Umum ke 14 pada 9 May 2018 yang lalu.

Dipendekkan story, antara perkara penting yang ditunggu-tunggu oleh hampir semua rakyat Malaysia adalah dengan memansuhkan GST 6% yang dikenakan sejak 1 April 2015. Ramai sangat terkesan dengan kewujudan GST ni. Harga barangan jadi makin tinggi dengan bertambahnya 6% tersebut.

Makanya bermula 1 Jun 2018, Kerajaan baru telah mengumumkan pemansuhan GST 6% kepada 0%. Waah berita gembira yang amat. Dan bagi kami yang berada di platform Coway ternanti-nanti kejutan dari pihak management Coway Malaysia. Finally pihak Coway mengeluarkan harga baru seluruh produk Coway yang dipasarkan di Malaysia baik untuk harga belian terus mahupun harga sewa beli. Begitu juga harga pakej servis pun berkurang juga.

Berikut adalah kategori produk Coway dan harga baru yang berkuatkuasa mulai 1 Jun 2018.



💙
Penapis Air / Water Purifier
Floor standing type;
🍄Core (Hot, Cold, Room; 21.1 lt) 
🍄Harry (Hot, Cold, Room; 11 lt)

Table top type;
🍄Inception (Drinking + Alkaline Water)
🍄Villaem (Hot, Cold, Room; 11.3 lt)
🍄Petit (Hot, Cold, Room; 6.5 lt)
🍄Neo (Hot, Cold, Room; 5.8 lt)
🍄Ferry (Room only; 3.5 lt)






💚
Penapis Udara / Air Purifier
🌸Tuba 
🌸Lombok II
🌸Indicator
🌸Storm

❤
Penapis Luar Rumah / Outdoor Filter
🍀Bamboo

💜
Bathroom Appliances
🌺SPA Water Softener
🌺Bidet

💕
Juicer
🍎Prism














Sunday, April 1, 2018

PROMOSI COMBO COWAY SUPER JIMAT JARANG BERLAKU

APA ADA PADA PROMO VILLASTORM 198

😱    Penjimatan berganda
😱   Complete protection untuk whole family
😱   CTOS Score fail pun kompem approve
😱   Hanya untuk rental scheme
😱   Limited time ONLY

Selamat Sejahtera kawan-kawan,
Sedikit sharing pagi berkenaan PROMOSI TERKINI dari Coway yang jarang-jarang terjadi.

Kali ni melibatkan 2 produk serentak iaitu utk produk penapisan air minum dan penapisan udara dalam rumah. Air dan udara ni kan asas kehidupan. Kiranya 2-2 protected la kan..
Promosi VillaStorm ni hanya valid pada bulan March 2018 dan April 2018 sahaja.

Bagaimana penjimatan berlaku???
Jom kita lihat dan kira jumlah asal yang perlu dibayar oleh pelanggan bila amik 2 produk,

Rental produk ada RPF iaitu RM200 per unit.

Villaem —> 200 + 125 = RM 325
Storm —-> 200 + 95 = RM 295

Promo sebelum ni, RPF waived means,
Villaem + Storm
125 + 95 = RM 220


Namun KINI !!!! 😱😱
VillaStorm —-> RM 198 
JIMAT LAGI RM 22 setiap bulan.


Kalau setahun dah jimat;
RM 22 x 12 bulan = RM 264😍😍
Banyak tuuuu😱😱



So,  kenapa  perlu grab PROMO VILLASTORM ni. 


Keperluan Air Bersih dan Tulen;
Seperti yang kita tahu, air paip kita dah sah sah mengandungi karat dan klorin yang sangat merbahaya untuk tubuh kita. Sesetengah tempat proven dijumpai bahan metal ion seperti arsenic, mercury, plumbum dan sebagainya.. fuhh. Minta dijauhkan bila kita dah tahu dan kita masih membiarkan diri kita, keluarga kita, anak-anak kita minum air yang tak bertapis.
Haaa.. kalau ada yang ada claim mereka dah pakai brand lain, beri soalan ringkas “servis berjadual selepas jualan ada tak..?”
Bila dah pakai penapis air, sangat perlu adanya servis selepas jualan.
Kalau kompem tak ada, memang harus ada Penapis Air Coway.

Keperluan udara bersih dan segar;
Ramai yang tersalah faham duk ingat udara dalam rumah lagi OK dan bersih berbanding luar rumah. NO!!! Terbalik sebenarnya. Udara dalam rumah especially yang asik tertutup tu lah lebih bahaya berbanding udara luar rumah. Kita tak sedar bahawa banyaknya partikal dan anasir berterbangan halus dalam udara yang sebenarnya penyumbang utama pada sakit2 seperti demam, batuk, selsema, asma, lelah dan sebagainya.
Dengan adanya alat penapis udara ini, sedikit sebanyak boleh membantu mengurangkan kesan pencemaran udara dalam rumah.



GRAB PELUANG PENJIMATAN INI DENGAN MENGHUBUNGI 0149212521.

Tuesday, February 27, 2018

MENJANA PENDAPATAN BERSAMA PLATFORM COWAY CSTEAM


Salam Satu Malaysia!

Tiada apa yang nak disorokkan, boleh baca sampai habis. Agak panjang.
Tahun 2018 semakin mencabar. Yang duduk diam pasti tenggelam. Dalam usaha menambah pendapatan, kita perlu berkolaborasi untuk lebih ke depan.
Kami jemput anda untuk lihat sendiri bagaimana anda boleh memaksimumkan kuasa kolaborasi dengan;

🌸 e Teknik pemasaran dan jualan terkini dan terbukti, bukan teknik ‘cuba-cuba’.
🌸 B Bangunkan empayar jualan yang ‘futureproof’.
🌸 S Skim bayaran komisen yang betul.
🌸 P Produk yang betul.
🌸 M Mentor yang betul.
🌸 T Teknik yang betul.
🌸 K Komuniti yang betul.

Jika anda mengharapkan 100 cara, mengharapkan bisnes yang perlu modal, tidak perlu datang. Sebab kami hanya dedahkan sedikit rahsia asas membangunkan empayar jualan anda tanpa menyimpan stok produk langsung.

Bayaran? Kami tidak mahu duit anda. Kami mencari rakan pasukan yang betul, biar kami yang tanggung kos dewan hotel, kos makan minum di hotel dan kos masa semua pasukan penyelenggara dan penceramah.

Pasukan kami ada 12 tahun pengalaman bertahan di platform yang sama. Ini bukan program ‘feel good’. Anda mungkin perlu ubah jadual anda untuk terima jemputan ini, kami faham.
Setakat ‘berfikir’ sahaja tidak cukup. Terus sahkan kehadiran dan hadir dengan minda terbuka.

Ya! Bukan semua yang hadir akan ke peringkat seterusnya. Sanggup kerja keras? Mungkin ANDA yang relevan kami cari.

Bajet kami untuk sesi penerangan ini sangat terhad.

Hubungi #CSTeam dengan segera melalui saya - - > 0149212521


Empowered by #CSTeam since 2007





Saturday, January 6, 2018

KELEBIHAN JADI EJEN SAH COWAY SECARA SEPENUH MASA

Assalamualaikum, entry kali ini saya ingin membuat pencerahan sedikit berkenaan kelebihan menjadi ejen jualan sah Coway secara sepenuh masa.Ini kerana saya mendapat banyak diajukan pertanyaan perbezaan ejen part time dan ejen full time.

Namun sebelum itu, semua perlu maklum bahawa Ejen Coway ini hanyalah nama ringkas yang biasa-biasa orang panggil. Nama sebenar jawatan formalnya adalah Health Planner atau kami panggil sebagai HP.

Ok, HP ini ada 2 iaitu HP part time (ejen secara sambilan) atau HP full time (ejen sepenuh masa). Ejen full time ni dikenali jugak sebagai Neo Pro HP. Kedua-duanya dibayar komisyen yang sama terus kepada akaun bank HP daripada Coway (M) Sdn Bhd. 

Komisyen sama??? So apa kelebihan full time?
Haaa..ini yang kita nak sharing dalam posting kali ini.

KELEBIHAN NEO PRO HP (FULL TIME AGENT)

1. Basic allowance min RM 800, max RM 2500

2. Weekly Sales Incentive min RM 500, max RM 2000

3. Periodically Award (top rank nationawide; Monthly, Quarterly, Hald Yearly & Yearly) min RM 500, max RM 2000

4. Trip Incentive (dua kali setahun) dengan mengikut terma dan syarat yang ditetapkan oleh Coway (M) Sdn Bhd.

5. Lain-lain insentif yang akan dikeluarkan secara official dari masa ke semasa mengikut syarat dan terma oleh Coway (M) Sdn Bhd.

Apapun, jom revison sikit.

Apa KELEBIHAN SYARIKAT & PRODUK COWAY yang berbeza dari jenama-jenama lain yang ada di Malaysia ini?


Waahh,no wonder la Coway tetap jadi pilihan No 1 di Malaysia walaupun ada pesaing yang banyak. 



So, jangan tunggu lama sangat, andai kata anda punya IMPIAN SETINGGI GUNUNG, Coway is the best platform untuk anda bina kerjaya anda. Saya dah merasa dan terbukti bila mana saya mula daftar ejen sah Coway pada Oct 2013 dan hingga kini saya masih bersama Coway Malaysia sebagai salah seorang daripada 300 lebih Health Manager (HM) seluruh Malaysia.

Anda hanya perlu ambil langkah pertama hubungi saya di 0149212521 atau terus WHATSAPP dan saya akan hubungi anda kembali.

In sya Allah saya bantu sehabis baik sampai JADI!!!!