Saturday, January 6, 2018

KELEBIHAN JADI EJEN SAH COWAY SECARA SEPENUH MASA

Assalamualaikum, entry kali ini saya ingin membuat pencerahan sedikit berkenaan kelebihan menjadi ejen jualan sah Coway secara sepenuh masa.Ini kerana saya mendapat banyak diajukan pertanyaan perbezaan ejen part time dan ejen full time.

Namun sebelum itu, semua perlu maklum bahawa Ejen Coway ini hanyalah nama ringkas yang biasa-biasa orang panggil. Nama sebenar jawatan formalnya adalah Health Planner atau kami panggil sebagai HP.

Ok, HP ini ada 2 iaitu HP part time (ejen secara sambilan) atau HP full time (ejen sepenuh masa). Ejen full time ni dikenali jugak sebagai Neo Pro HP. Kedua-duanya dibayar komisyen yang sama terus kepada akaun bank HP daripada Coway (M) Sdn Bhd. 

Komisyen sama??? So apa kelebihan full time?
Haaa..ini yang kita nak sharing dalam posting kali ini.

KELEBIHAN NEO PRO HP (FULL TIME AGENT)

1. Basic allowance min RM 800, max RM 2500

2. Weekly Sales Incentive min RM 500, max RM 2000

3. Periodically Award (top rank nationawide; Monthly, Quarterly, Hald Yearly & Yearly) min RM 500, max RM 2000

4. Trip Incentive (dua kali setahun) dengan mengikut terma dan syarat yang ditetapkan oleh Coway (M) Sdn Bhd.

5. Lain-lain insentif yang akan dikeluarkan secara official dari masa ke semasa mengikut syarat dan terma oleh Coway (M) Sdn Bhd.

Apapun, jom revison sikit.

Apa KELEBIHAN SYARIKAT & PRODUK COWAY yang berbeza dari jenama-jenama lain yang ada di Malaysia ini?


Waahh,no wonder la Coway tetap jadi pilihan No 1 di Malaysia walaupun ada pesaing yang banyak. 



So, jangan tunggu lama sangat, andai kata anda punya IMPIAN SETINGGI GUNUNG, Coway is the best platform untuk anda bina kerjaya anda. Saya dah merasa dan terbukti bila mana saya mula daftar ejen sah Coway pada Oct 2013 dan hingga kini saya masih bersama Coway Malaysia sebagai salah seorang daripada 300 lebih Health Manager (HM) seluruh Malaysia.

Anda hanya perlu ambil langkah pertama hubungi saya di 0149212521 atau terus WHATSAPP dan saya akan hubungi anda kembali.

In sya Allah saya bantu sehabis baik sampai JADI!!!!





Saturday, December 16, 2017

BAGAIMANA CARA NAK PASANG PRODUK COWAY?

Assalamualaikum,
Terima kasih buat pengunjung setia blog PUSAT KHIDMAT COWAY.

Entry kali ni, saya ingin kongsikan CARA MUDAH untuk nak pasang produk Coway di Seluruh Malaysia.

Akan tetapi sebelum itu, semua dah tahukan berkenaan pengiktarafan yang baru saja Coway dapat iaitu Halal Brand Award.

Tahniah! Coway Malaysia dianugerahi “Sistem Penapisan Air Halal Terbaik” dibawah Jenama Warisan yang diadili oleh wakil JAKIM, HDC, MITI dan MATRADE! Hanya untuk jenama yang melebihi 25 tahun di Asia! 

Halal Inside-Out! Coway Malaysia is awarded the Best Halal Water Filtration System for Heritage Brands segment (exclusively for brands above 25 years) which judged by representatives from JAKIM, HDC, MITI and MATRADE!

3 CARA MUDAH NAK PASANG PRODUK COWAY.

1. Pastikan anda menghubungi ejen sah Coway seluruh Malaysia.
Klik sini, mungkin mereka ini boleh membantu tuan puan untuk tempah unit produk Coway ---> EJEN SAH COWAY YANG KOMITED

2. Untuk mempercepatkan proses, sediakan maklumat seperti berikut dengan lengkap:
      Nama, alamat pemasangan, no telefon pertama & kedua, model produk           yang dikehendaki. Selebihnya ejen kami akan guide sehabis baik.

3. Dokumen yang diperlukan adalah semudah ABC iaitu, salinan IC depan belakang dan salinan hadapan kad debit.

Mudahkan?
Yang penting tuan puan hubungi EJEN SAH COWAY YANG KOMITED team kami ini yang sedia membantu tuan puan.

atau bleh juga terus sms atau whatsapp ke 0149212521



Friday, December 8, 2017

PROMOSI COWAY YURAN ZERO (HANYA BULAN JAN 2018 SAHAJA!!)

APA???

YURAN DAFTAR ZERO??

SEBELUM INI RM 200 PER UNIT KAN ???

SEKARANG KOSONG????


PRODUK APA YANG TERLIBAT DENGAN PROMOSI YURAN DAFTAR RM 0.00 INI?







0149212521 call atau whatsapp sini


0107609242 call atau whatsapp sini





0149212521 call atau whatsapp sini
0107609242 call atau whatsapp sini



TRIP KE HONG KONG 2017

Alhamdulillah tahun 2017 sempat bawak anak-anak pergi trip ke Hong Kong pada 15-19 November 2017. Masa ni belum bermula cuti sekolah pun, tapi exam semua dah selesai.Main objective nak ke Disneyland jer so yang lain-lain plan nak redah selambaer gitu jer.

ITENERY ASAL YANG DIRANCANG!!

15 Nov: Tiba di Hong Kong, check in hotel, makan menu Brahim & rehat
16 Nov: Disneyland Resort 
18 Nov: Masuk Macao jalan dan terus balik semula hotel
17 Nov: Jalan-jalan shenzen
19 Nov: Jalan-jalan sekitar Pulau Kowloon (Muzium. Arene of Stars dan lain-lain)

Apapun, kita hanya merancang. Dia yang menentukan segalanya.

ITENERY, PENGALAMAN & CABARAN TRIP SEPANJANG BERADA DI HONG KONG (REAL THING HAPPEN)

15 Nov; Tiba di airport Hong Kong
Stay kat airport ja memandangkan ada problem ngan hotel yang di booking 
(Part ni agak suspen, nanti saya share kan link blog kisah kat sini)

16 Nov; Masuk ke Macao menggunakan khidmat feri laju sebab dah booking on the spot malam tu hotel kat Macao. Jalan-jalan sekitar bandar Macao. Petang tu sempat ke Ruins Of ST Pauls iaitu peninggalan gereja lama yang mengalami kebakaran besar sebanyak 3 kali pada zaman Portugis dulu-dulu. Bangunan ni pertama kali di bina pada tahu 1580, fuhh lama benor ni dan lepas 15 tahun ia terbakar dengan hebat kali pertama. Untuk sekarang ini, hanya bahagian depan saja yang berdiri teguh dan ukiran-ukiran baru masih elok rupanya. 
Masa di Macao, kami stay kat Hou Kong Hotel. Tak besar mana tapi boleh la untuk kami rehatkan diri 1 malam di Macao.

17 Nov; Balik semula ke Hong Kong dengan pengangkutan sama iaitu feri laju namun berlainan terminal. Kisahnya tak pasti nak naik bas apa, so main naik saja bila pemandu bas kata ok pergi ferry terminal. Ok jugak sebab terminal waktu nak balik ke Hong Kong ni terletak di Pulau kecil yang lain (pening..tp follow & redha jer) Masa naik bas tu macam pelik sebab lama sangat nak sampai. Sebelum tiba di terminal, bas ini melalui tempat-tempat tarikan pelancong Macao yang lain seperti City of Dreams, The Venetian dan lain-lain. Sah! Kami tak sempat singgah memandangkan kesuntukan masa. So pandang dari bas saja. Tiba kembali di Hong Kong, asalnya nak ke Masjid Ammar untuk nikmati hidangan makan tengahari kat sana tapi bertemu dengan geng kakak dari Indonesia (Bandung) yang nak ke Shenzen. Mereka bertiga semuanya dbaru touch down kat Macao Airport. Eh kebetulan pula kami pun nak ke sana sebab dah booking 2 malam hotel kat sana. Jadi tangguhkan Masjid Ammar dan telus cari route ke Shenzen. 
Setiba di sempadan Shenzen menaiki sistem MTR yang sungguh mudah tinggal nak spend duit saja. Tetiba kami tukar plan memandang ada masalah dan sebab-sebab tertentu tak boleh nak masuk sana. Sib baik sempat cancelkan booking hotel tu tanpa caj. Persoalannya kat mana nak tido malam ni??? 
Kali ni kami sepakat ramai-ramai untuk carik hotel sampai jumpa. Takes time jugak memandangkan hampir semua FULL baik kat booking.com atau Agoda atau Air BNB. Finally kakak sahabat baru kami dari Bandung tu dapat 1 hotel di Mui Wo "Silverview Hotel" melalui booking.com. Mereka ajak kami sekali sebab kesiankan kami (part ni syahdu lagi). Thank you sebab kami tak dapat jumpa pun even 1 bilik hotel yang kosong. Ada tapi harga melampau mahal.

Alhamdulillah dimudahkan cerita, kami check in hotel berdekatan hotel mereka iaitu Silvermine Beach Resort Hotel secara walk in. Fuhh nasib ada kosong!! Syukur sangat. Dah la waktu nak sampai ke sini, macam cabaran dan dugaan yang kami lalui dengan internet roaming ON OFF nya. Apapun nasib baikla kami follow jugak kakak-kakak Bandung tu, kalau tak memang tak tau nak jumpa hotel mana lagi. Last minit nak booking, memang FULL jaa..ikut nasib jer kalau jumpa pun. Saya terus book 2 malam tak mo susahkan diri carik hotel lain lagi sebab ini 2 malam terakhir kami dah. Harga bilik 1 malam dalam RM 550, ok la kan. Bilik pun besar dan selesa sangat. Tebal karpet dia, tilam pun empuk dengan 2 katil bersaiz queen dan berdepan ngan pantai semacam teluk yang damai mata memandang gitu.

18 Nov; Finally dapat berkunjung ke Disneyland Resort. Fuhh hari ke 4 baru sampai sini. Anak-anak semacam WOW sangat-sangat. Tak berhenti cakap thank you sebab bawak sini. Masuk pagi keluar sampai ke sesi fireworks (acara bunga api penutup untuk hari tersebut). Balik hotel dah kompiden sebab dah tahu transport apa patut di ambil. Dah semacam kampung halaman pula Pekan MUI WO ni.


19 Nov; Hari last berada di Hong Kong! Alamak belum ke Masjid Ammar, so lepas check in hotel terus setkan misi nak carik jugak Masjid Ammar yang terletak di Pulau Hong Kong. Macam sebelumnya, explorace bincang dan cari route untuk ke Masjid Ammar. Alhamdulillah tiba dengan jayanya. Lepas makan makanan menu Halal Chinese Style yang lazat itu, sempat bersolat Zuhur di Masjid Ammar. Setel semua rushing ke airport untuk flight balik Malaysia.

Situasi dan perjalanan trip kami ni agak kelam kabut memang sebijik macam explorace. Alhamdulillah kami berjaya survive dan menemukan penyelesaian di setiap cabaran yang kami jumpa.

Banyak perkara saya, suami dan anak kami 3 orang belajar dari trip ini memandangkan ini trip bekpek kami yang pertama.


Gambar-gambar trip boleh lihat dulu di sini --->HongKongTripAlbum










Monday, November 13, 2017

SENARAI PRODUK COWAY (LATEST, 2017)

COWAY adalah sebuah syarikat No 1 di Malaysia dalam industri penapis air dan udara.Buat yang belum kenal Coway, syarikat dah bertapak di Malaysia sejak 11 tahun yang lalu dan kini dah nak mencecah tahun ke-12.

Dari segi jualan, setiap tahun jumlah jualan produk Coway sentiasa meningkat dari bulan ke bulan dan tahun ke tahun. Selain di nobatkan sebagai syarikat WATER SPECIALIST, Coway juga diiktiraf dengan Platinum Award oleh Syarikat Reader's Digest untuk tahun 2017.

Suka saya untuk berkongsi buat pengunjung yang belum kenal secara mendalam dengan syarikat Coway dan produk-produk yang dikeluarkan oleh syarikat Coway. Berikut antara pengikitarafan yang Coway dapat dari badan antarabangsa dan tempatan.


Rangkaian produk Coway tak banyak pun. Hanya few kategori sahaja yang lebih mengkhusus kepada sistem penapisan baik untuk air mahupun udara.


KENAPA PERLU PILIH PRODUK KELUARAN SYARIKAT COWAY



KATEGORI PRODUK COWAY;


--> PENAPIS / MESIN PENULEN AIR (Khas untuk air minum)

Antara model-model untuk mesin penulen air Coway adalah,

1. Core, 21.1 liter, jenis floor standing

2. Harry, 11.0 liter, jenis floor standing

3. Inception, mesin air 2 dalam 1 (drinking water + alkaline water), jenis table top.

4. Villaem, 11.3 liter, 4 suhu air, jenis table top

5. Petit, Touch Button Design, 6.5 liter, 3 suhu air, jenis table top

6. Neo, 5.8 liter, 3 suhu air, jenis table top

7. Ferry, 3.5 liter, hanya air suhu bilik, jenis table top





--> PENAPIS / MESIN PENULEN UDARA (Khas untuk udara dalam rumah / premis perniagaan / pejabat)

Antara model-model untuk mesin penulen udara Coway adalah,

1. Tuba

2. Lombok

3. Indicator

4. Storm








--> LAIN-LAIN PRODUK (HOME APPLIANCES)

1. Outdoor filter / penapis air luar rumah

2. SPA WAter Softener

3. Manual Bidet

4. Juicer (Prism)


Ini sahaja rangkaian produk Coway di Malaysia setakat hari ni (14/11/2017). Senang kan. Yang pasti semua ini merupakan keperluan asas buat kita dan kehidupan kita sehari-hari. Buat sape yang pernah servey harga, ada yang kata mahal, ada yang kata berbaloi dan ada yang kata sangat sangat berbaloi!!! Apa kata anda?? Kongsikan dengan kami ya ----> 0107609242 / 0149212521.


BAK KATA ORANG DUIT BOLEH DICARI, KESIHATAN SANGAT TIDAK TERNILAI

SENARAI AGEN SAH COWAY SELURUH MALAYSIA

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pengunjung blog Pusat Khidmat Coway yang dihormati.

Entri kali ini, suka saya untuk memperkenalkan agen sah Coway team kami seluruh Malaysia.


EJEN COWAY: CHE LIAS ( 010-7609242 )


EJEN COWAY: ALIFF ( 013-3633200 )


EJEN COWAY: CHE MAD ( 010-2219416 )



EJEN COWAY: SUE ( 011-11796164 )



EJEN COWAY: ABAM TOTOK ( 016-68787311 )




EJEN COWAY: ABAM HAIRUL ( 018-2254868 )



EJEN COWAY: ABAM SAIFUL ( 019-2213445 )




EJEN COWAY: PIYAN ( 018-2516994 )



EJEN COWAY: ONE ( 013-7096101 )



EJEN COWAY: KAK WAN ( 019-2572057 )



EJEN COWAY: ZURA ( 018-2751726 )




EJEN COWAY: SYIKIN ( 019-6111234 )




EJEN COWAY: HELMEY ( 017-6582874 )




EJEN COWAY: MAZZ ( 019-6222624 )




EJEN COWAY: SHAM ( 012-6825590 )



EJEN COWAY: MIRA ( 012-2112439 )



EJEN COWAY: INNA ( 013-6285366 )




EJEN COWAY: KUCAI ( 017-2853613 )





HUBUNGI MEREKA YANG PERAMAH DAN SUKA MEMBANTU INI UNTUK MENDAPATKAN PRODUK COWAY DI KEDIAMAN ANDA.



PROMOSI TERKINI COWAY KINI SEDANG BERLANGSUNG.


Sunday, October 22, 2017

JADI EJEN SAH COWAY DAPAT MILIKI RUMAH IDAMAN

Bismillah
Cerita petang ikhlas dikongsikan buat semua sahabat-sahabat pengunjung blog Pusat Khidmat Coway.

Siapa ada tengok post saya bertarikh 23 September 2017 di facebook personal saya Sarena Mohamad Saya ada kongsikan secara ringkas dalam 1 post saya telah fly balik kampung 1 hari jer semata-mata urusan nak tinjau satu rumah yang menarik hati untuk jadikan hak milik. Balik awal pagi 23 september dan kembali ke KL pada malam harinya dengan flight terakhir hari itu.

Inilah saya, bila saya inginkan sesuatu saya akan cuba dapatkan. Ini pun disebabkan saya dah berada dalam platform yang saya sendiri dah letak kepercayaan penuh tempat saya mencari rezeki di ibu kota KL bila mana semua orang tahu kos hidup yang sangat tinggi pada masa ini.

Apa yang saya nak kongsi, awalnya memang berkenan sebab rumah ni atas tanah (landed). Dah lama teringin. Tak macam 2 buah rumah yang pernah saya test2 power untuk beli di KL iaitu rumah jenis pangsa. Rumah ini, walaupun hanya semi D mini (tidak besar sangat pun) lokasi rumah ni agak strategik iaitu berdekatan dengan UMK dan hanya beberapa kilometer sahaja daripada Tok Bali. Saya dimaklumkan oleh beberapa sumber bahawa Tok Bali akan mengalami pembangunan pesat sikit masa lagi. Lagi bersemangat saya nak proceed loan untuk rumah idaman ni.



Alhamdulillah pada suatu pagi itu, setelah melalui beberapa tapisan di bahagian pinjaman bank Kota Bharu, saya telah mendapat satu mesej ringkas dari pegawai bank mengatakan loan rumah ke-3 saya telah lulus. Baru bagitau lulus, banyak lagi proses-proses lain barangkali. Saya hanya follow the flow jer jer.
Kelu tak terkata, bergenang jugak kolam mata saya seolah tak percaya apa yang saya baca. Terima kasih pihak bank beri kepercayaan buat kami geng-geng jurujual penapis Coway buat pembelian aset-aset macam rumah ni.

Sungguh saya kongsikan ini bukan niat nak menunjuk nunjuk namun apa yang saya nak sampaikan adalah bila kita berada di platform yang best, ada usaha berterusan, doa dan tawakkal dalam apa jua keadaan, ketepikan ujian-ujian kecil yang melanda, semuanya tidak mustahil untuk miliki apa yang kita impikan.
Keluarga kecil saya


Adeh dehh, mata masuk habuk pula petang-petang ni. Sudikah kalau saya kongsikan bagaimana saya mendapat keberanian untuk melibatkan diri dalam dunia properti ni?
Andai ada permintaan akan saya kongsikan dalam post akan datang.

Sungguh saya hanya insan biasa. Bermula dari kosong, belajar dan terus belajar hingga ke tahap ini, pun saya masih duk belajar. Banyak lagi perkara yang perlu dimahirkan dalam bidang yang saya sendiri tak sangka saya boleh terjebak ke dalamnya.

Kiranya masa cikgu kelas darjah 1 tanya dulu-dulu, saya tak jawab pun cita-cita nak jadi jurujual penapis air. Namun aturan Dia yang terbaik buat hamba-hambaNya.

Allah tak akan mengubah nasih sesebuah kaum melainkan mereka sendiri yang mengubahnya. (self ~ reminder)
Wallahuallam.


Generasi muda tidak mampu untuk beli rumah?? Mungkin tidak untuk generasi muda yang berada di platform Coway. 0149212521 untuk penerangan ringkas.