Monday, July 24, 2017

PRODUK COWAY PILIHAN HATI RAKYAT MALAYSIA

MANA SATU SESUAI UNTUK KELUARGA SAYA..?!

Di Coway, kami menyediakan keperluan asas utk air minum yang bersih dan tulen serta udara bersih dan segar dikediaman setiap keluarga di Malaysia.
Mungkin masih ramai yang belum mengenali lebih dekat produk coway yang dipasarkan di Malaysia.
Jom berkenalan!
Untuk pengurusan air minum keluarga kita.. coway ada 8 model kesemuanya yang boleh dibezakan dengan yang berikut sahaja..

🌸 Kapasiti tangki air
🌸 Suhu air
🌸 Design
🌸 Harga

Tak kisahla model mana pilihan cik, encik, tuan, puan.. asalkan ianya memenuhi keperluan keluarga. Cuba ingat balik apa tujuan asal kita minum air... perlu diingat, air bukan obat tau... kita minum air supaya badan kita tidak terhidrat.

Ini sedikit revision kenapa kita minum air dan fungsi utama air itu sendiri.
1. Agen pengangkut nutrien dan oksigen dlm tubuh kita
2. Sbg lubricant (pelincir) terhadap sendi2
3. Pengawal suhu badan
4. Sebagai agen perkumuhan utk keluarkan toksin dalam badan


Tudiaaa ada 4 jaaa.. air tak boleh obati penyakit itu penyakit ini.. walaubagaimanapun doktor sarankan pesakit denggi minum air banyak2 tau...
So nampak perkaitan..?☺️☺️
Dan jangan sesekali depend mineral yang diperlukan oleh tubuh dari air minum... kerana ianya sangat sedikit kandungan mineral dalam air.
Faham setakat ni kan... 😀
Okes tiba masanya untuk berkenalan dengan model2 mesin penulen air.. yang sememangnya direct piping, auto refill dan dilengkapi dengan sistem dispenser yang sangat cerdik fungsinya..
Saya suka membahagikan model mesin penulen coway ni kepada 2 iaitu jenis floor standing dan jenis table top...
Okay.. dah dapat bayangkan ker..?

Jenis FLOOR STANDING 


Coway ada provide 3 model untuk ruang dapur yang terhad di bahagisan atas kabinet dapur atau lebih sukakan tangki yang lebih besar...itu dia Coway CORE! Core berkapasiti 21.1 liter dan sangat sesuai untuk bilangan ahli keluarga yang besar. Design pun SMART sangat... jangan terkezzut tau ada keluarga kecil pun sukakan Coway CORE! Lagi 2 model yang termasuk dalam jenis floor standing adalah Coway SALLY dan Coway HARRY.. tudiaaa sesuwiiit suwiit gituuuu.. 2 model ni kapasiti tank lebih kurang sama.. 11.3 liter untuk SALLY dan 11.0 liter untuk HARRY. Apa yang menarik tentang ia berdua nii adalah.. 2-2 adalah slim design... waahhh untuk dapur yang ruangnya sangat terhad ni.. pasti mengimpikan adanya mereka untuk jadi assistand kat dapur... 

Jenis TABLE TOP

Coway ada provide 5 model untuk ruang dapur yang tak kisahlaa macam mana pun asalkan ada ruang untuk meletak samada kabinet cun.. sederhana cun.. tak brapa cun pun boleh laaa...kadang tu ada yang letak kat meja IKEA yang comel tu jaaa... asalkannnn seluruh keluarga dapat air bersih dan memudahkan kerja2 mengurus air minum whole family.
Biar kami explain 1 per 1 nohhh..
Coway INCEPTION !! Woww!!! model ni sangat exclusive dan premium bila mana untuk 1 mesin air..provide 2 jenis air serentak yang mempunyai pelbagai suhu. Air minuman dan juga air alkali ber-ion. Air minuman dilengkapi dengan 3 suhu yang pasti memikat hati setiap ahli keluarga..iaitu.. panas, sejun dan suhu bilik. Air beralkali pula didatangkan dengan 2 suhu iaitu sejuk dan suhu bilik... fuuhhh bestnya ada se-unit kat rumah ni kerana al maklumlah dah ramai sedia maklum kebaikan air alkali ni untuk tubuh especially yang adalah masalah asid berlebihan dalam tubuh. Namun perlu diingatkan.... pengambilan air alkali ini hanya disarankan pada waktu perut kosong tau...


..............to be continue...................

Sumber ilham dari official website Coway Malaysia,

https://www.coway.com.my/products/water-purifier










P/S--> Nak order unit anda sekarang..? Call 0107609242 / 0149212521

Friday, June 2, 2017

PENAPIS AIR COWAY BUAT IBU


❤️   H  Hasrat di hati nak hadiahkan Ibuku sebuah mesin penapis air Coway!
Moga terlaksana kali ini.
Ameenn

RM 95 sebulan jer pun...
Sangat menjimatkan untuk Ibu dapat air minum bersih dan tulen.

Ibu tak perlu lagi...
Masak air guna dapur gas atau cerek letrik.
Kesian ibu!
Ibu tak perlu lagi...
Isi-isi air dalam botol atau bekas dispenser.
Buatnya tutup tak rapat.. masuk serangga..
Kesian ibu...
Ibu tak perlu lagi...
Angkat air ke sana ke mari semata-mata nak sediakan air minum untuk ayah.
Ibu tak perlu lagi...
Risau minum air masak direct air paip yang sah2 kurang terjamin kebersihannya.
Kesiannn ibu.

Bantu ibu kita dengan penuh kasih sayang.
Anda cuma perlu klikwww.wasap.my/+0107609242 untuk Che Lias bantu anda uruskan order unit penapis air lengkap dengan 3 suhu air untuk ibu tercinta!!

Layari --> www.findsarenaforcoway.blogspot.my

#kasihIbu
#ibutersayang
#penapisaircoway
#hadiahuntukibu
#specialformom

----------------🌟🌟🌟🌟🌟---------------
Berhasrat nak jadi sebahagian dari keluarga Coway Sales Team..?
Hubungi --> 0107609242 / 014.9212521
#CowayCareerwithSarena
#amwithcoway

Friday, May 19, 2017

PROMO TERBARU PENAPIS AIR COWAY

KEMPEN TAK PERLU JERANG AIR MASA BERSAHUR
(Teristimewa buat ibu ayah dikampung)
😘😘

Lebih Berbaloi (21.1 liter)
Pilih Core, Hanya RM 190 permulaan
(Bulanan RM 140 shj)



Lebih Nilai! (11.3 liter)
Pilih Villaem, Hanya RM 175 permulaan
(Bulanan RM 125 shj)


Lebih Jimat! (5.8 liter)
Pilih Neo, Hanya RM 195 permulaan
(Bulanan RM 95 shj)



Exclusive *PREMIUM PRODUCT*
Hybrid 2 in 1 drinking water machine
Drinking water + Alkaline ionised
Pilih Inception,Hanya RM 395 permulaan
(Bulanan RM 195)

Senarai Penapis Air Coway --> MUDAH, JIMAT, BERBALOI BALOIIIII 



Apapun pilihan anda..
Hubungi terus kami di 0107609242 untuk tempah unit anda hari ni.
*Promosi Terbaik*
Pasti untuk anda!!!
Klik 👉🏻👉🏻 www.wasap.my/+60107609242 utk respon pantas 😊😊

LAGI KISAH DI SOUTHLAND NEW ZEALAND : COWAY AGENT BER~SKYDIVING

Bismillahirrahmaanirrahim.


Sebelum ambo nak sharing link the most excitement activity in Queenstown NZ iaitu skydriving.. izinkan saya buat flash back throwback skit yaa..







Ini Che Lias encik suami saya :) , atau nama penuh dia ELIAS BIN MOHAMAD. Dan saya SARENA BINTI MOHAMAD. Nama ayah kami sama kan..? Hehehe kebetulan yang memudah cara kadang2 tuu.. Hai laaahhh... seronok betul dia dapat ber skydiving bersama geng2 Coway CSTeam pada bulan April yang lalu.

Lain2 gambo trip kami ke Southland, New Zealand boleh KLIK SINI


haillaahhh...perasaan seronok boleh rasa sampai hari ni. Haaa..bawah ni antara lokasi sempat kami lawati.. suwiitt takk.. hahahah..



Ini keluarga kecil kami, masa melawat masjid kristal di Terengganu.





Kami dikurniakan 3 orang anak yang kesemuanya boboboy!!! alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi atas nikmat rezeki yang melimpah ruah buat keluarga kami walaupun pada awalnya ribut taufan melanda berselang seli ngan nikmat rezeki yang tidak putus2 dari Ilahi.



Okes...nak flashback lagi.. tapi to be continued yaaa.. :)

Layan gambar ni dulu kay 




:
:
:
:
:

haaaaa..nindiaaa...

Selamat menonton yaa.. 

Ambo tengok ambo yang berdebar terlebiihhhh :D

chop chop... nak coway carik kami tauuuu..
Nak jadi part of Coway #CSTeam Family pun carik kami gak tauuuu!!!
0107609242 / 0149212521

PROMOSI TERKINI COWAY 2017 YANG LAGI WOW!!!

Assalamualaikum semua..buat apa tu.. kat sini saya nak ber sharing skit info2 penting dan berguna buat semua yang sudi nak menyinggah blog saya ni..

Pertamanya, ada yang perasan gambar kat bawah ni....

"FROM GOLD TO PLATINUM"

Tudiaaa... Produk Water Purifier Coway sekali lagi mendapat pengiktirafan untuk kategori TRUSTED BRAND : PLATINUM. Fuhh ini satu pengiktirafan TERBAIK untuk tahun 2017 ni bila mana 2 tahun lalu dah dapat dah berturut turut untuk TRUSTED BRAND : GOLD.

oHHOooo.. bukan senang nak dapat anugerah ni tau.. calang-calang brand jer bleh dapat ni.




























Part yang kedua saya nak sharing ni berkenaan promosi terkini untuk tahun 2017.

Seperti yang ramai sudah maklum.
Coway ada 2 pilihan untuk cara belian iaitu:
-----> Belian terus (outright)
-----> Sewa beli (rental)

Lebih 70% klien coway memilih pembelian secara sewa beli tauuu... So anda yang belum berCoway perlukan nasihat pakej mana yang suite dengan bajet dan keperluan keluarga anda????

Promosi kali ni boleh refer ker link ini jugak--> PROMOSI 2017

Jangan segan silu untuk terus hubungi 0107609242 (che lias) atau 0149212521 (sarena)

kami sedia membantu anda dan opkos akan kami maklumkan berkenaan promosi2 terkini dan terbaik dari Coway buat anda.

Call atau wassap terus lagi OK :) 

Sunday, May 14, 2017

PERSIAPAN PUASA BERSAMA COWAY

Assalamualaikum.

Puasa dah tak lama... ramai yang dah start buat kenduri nak sambut puasa. Ada yang berlumba-lumba ganti puasa...
ada yang dah usha2 baju raya.. Tak kurang juga yang dah setel semua urusan baju raya.

Apapun, penapis air dah pasang kerr..
Senang nak buat kopi time sahur kann..




Ada hajat nak pasang .. boleh usha tengok sini...

Tak pun boleh terus call,

Che Lias --> 0107609242
Sarena --> 0149212521




Saturday, April 22, 2017

JURUJUAL COWAY (EJEN COWAY) BERCAMPERVAN DI NEW ZEALAND

Dikala mereka masih risau untuk berubah
Ku terus melangkah menuju cita
Andai rebah akan ku bangkit segera
Andai terluka ku ingat akan janjiNya
Man Jadda Wa Jadaa

Sarena Mohamad -
Milford Sound, South Island
New Zealand


Bismillahirrahmaanirrahim.
Bersyukur ke hadrat Ilahi di atas kurniaan rezeki dan kesempatan ini untuk update entry kali ini.

Terima kasih tak terhingga buat pelawat2 yang sudi menyinggah ke blog admin yang tak seberapa ni.

Kali ni, just nak kongsi keseronokan bila mana admin, incik suami dan few team kami termasuk big boss besar kami join trip bercampervan di Suth Island, New Zealand.

Tak terjangka juga sebenarnya sebab last minit saya dan suami buat keputusan untuk join trip yang kawan-kawan kami dah plan lebih awal sebenarnya. 

Alhamdulillah tak rugi tak ralat tak nyesal langsung bila tiba di sana.
Perjalanan mengambil masa hampir 14 jam juge menaiki flight tambang murah Air Asia.. murah tak murah mana sebab decide last minute kannn.. heheheh.

KL-Gold Coast-Auckland-Christchurch, 10-18 April 2017.



Trip kali ni agak special kerana semua kos dan bajet2 adalah di bawah tanggungan sendiri..bukan company sponsor yaaa.. dan kami di tour guide kan oleh sorang ejen travel solo yang uruskan semua urusan booking tiket dan ground matter termasuk itenery sepanjang berada di sana. Korang boleh follow IG beliau --> OurOwnTravelWay by Hafiz ( 0126167309 ). Beliau memang handle trip ke New Zealand.


First time bertravel ngan campervan ni... semua kelengkapan macam dalam rumah ada .. terbaikkk!!!


Untuk keseluruhan trip ni, kami cover bahagian selatan New Zealand jer dulu selama full 8 hari.Bahagian north memang tak sempat. Kena join next trip pula InsyaAllah.


Dikongsikan gambar-gambar sepanjang trip. Seperti semua orang tahu, New Zealand adalah negara yang kaya dengan keindahan alam semulajadi. Memang terpukau dan rasa rugi sangat kalau tertidur di sepanjang perjalanan dari satu tempat menuju ke satu tempat.




Rasa macam tak bleh nak missed satu view pun ... huhuhu..

New Zealand terlalu banyak tasik-tasik semulajadi yang sungguh cantik.
Antaranya adalah Tasik Wanaka, Tasik Tekapo, Tasik Wakatipu (Queenstown) dan lain-lain yang tak sempat tahu pun nama2nya :D .




































Tunnel Beach Part I





Tunnel Beach Part II




Dunedin Town, visit train station yang sungguh unik dan menarik, pusat jualan cadbury dan sekitar town Dunedin.

Queenstown Skyline. Naik gondola untuk cuba mainan luge. Best sambil tengok view yang sungguhhhhh...speechless!