Monday, April 13, 2015

JANGAN SEWA COWAY, NANTI RUGI!!!

Ehheemmmm..

Assalamualaikum & a very good morning to alls pencinta blog & semua pelayar intenet untuk dapat useful information.

Tajuk post saya kali ini agak tricky memandangkan banyak suara-suara di luar sana especially from syarikat persaingan produk seumpama Coway.
Hmm..siap cakap direct tu.. Jangan sewa, nanti rugi..!!!

Tapi pernahkan mereka-mereka itu selidik dan kaji elok-elok macam mana skim sewa beli Coway berfungsi dan cara dilaksanakan...??

Haaa..so entry kali ini, saya amik peluang nak crite details pada semua yang masih duk tertanya-tanya betul rugi sewa beli coway ni..
Sebelum saya pergi jauh.. nak clarify skit..setiap rumah ada bayar bil letrik, bil air dan majoriti melanggan astro / unify kan..? Bil-bil ini kita wajib bayar setiap bulan kan sebab kita dapat servis yang di tawarkan oleh syarikat2 berkenaan.

Contoh..kita bayar bil letrik TNB, kita dapat sumber tenaga letrik kat rumah yang bolehkan kita dapat cahaya lampu bila waktu malam...kita dapat iron baju dan sebagainya.

Contoh lain, bagi yang ada astro di rumah.. kita bayar bil astro setiap bulan..kita dapat servis program TV lebih skit daripada kita pakai program TV biasa. Hmm... kalau yang pakej SUPER PACK tu..rasanya daa cost about RM 125++ sebulan.. Hanya untuk program TV yaaa....

JAdi..clear kan 2 contoh yang saya terangkan skit tadi...?

So, apa kaitannya dengan skim sewa beli Coway..????

Ada kaitannya...
Perkaitannya begini.. Sewa beli coway, sama konsepnya kita bayar bil-bil yang telah saya sebutkan tadi. Cuma ramai yang kurang perasan bahawa air minuman pun sangat2 penting fungsinya untuk tubuh kita. Ramai yang menganggap air minum perkara biasa.. asalkan dapat minum even duk masak air paip tanpa bertapis. Ramai yang sanggup bayar bil-bil extra yang lain ..tapi untuk air, sekadar minum apa yang ada. Ada juga yang aware pasal kepentingan air bertapis, dah ada penapis, tapi pakai seadanya.. even tak di servis bertahun-tahun.. janji ada alat penapis.. Huhuhuhu.. Ada pula sanggup angkut air, samada beli air mineral dalam botol kat supermarket atau tak kurang juga sanggup mengangkut air dari mesin-mesin refill yang tidak di ketahui tahap kebersihan dan kaedah penyelenggaraannya macam mana... dengan alasan tak mampu nak miliki produk penapis yang elok dan berkualiti di rumah sendiri.

Dengan wujudnya..perkara2 seperti tadi, Coway dapat idea untuk membantu rakyat Malaysia yang perihatin akan kualiti air tapisan serta yang nak mudah.. melalui Skim Sewa Beli Coway.

Nampak tak..? Kurang clear..boleh terus hubungi 014.9212521.. kami sedia membantu memberi informasi berkenaan kualiti air tapisan buat kalian.

Perkaitannya lagi bil-bil tadi dengan sewa beli Coway adalah seperti berikut:

** Dengan Sewa beli Coway, anda hanya perlu bayar bulan seperti bayar bil-bil tadi, seluruh keluarga anda dapat nikmati air bersih dan tulen (untuk minuman, masak nasi dan sebagainya), dapat pula servis dan penyelenggaraan PERCUMA dalam tempoh sewa beli tersebut. 

Sedikit persamaan dengan sewa beli kereta, namun kereta..kita kena buat loan/pinjaman dengan bank untuk dapatkan kereta... dan tiada servis percuma bila dah pakai kereta tu.
Perasan tak...???
Betapa istimewa dan berbaloinya konsep skim sewa beli Coway ini.
Servis regular PERCUMA yang ditawarkan pun setiap 2/3 bulan sekali... so..? tang mana yang rugi.

Jom buat kira-kira,

Servis regular, 2 bulan sekali

                                      1 tahun ~ daa 6 kali
                                      5 tahun ~ 30 kali wooo tanpa caj.
Ini belum masuk kos-kos untuk tukar filter secara berjadual minimum setiap 6 bulan...
Repair pun free dan kos tukar spare part pun FREE yer..

BILA DAA banyak-banyak FREE macam ni..rasa berbaloi tak..? 
Masih ada rasa RUGI tak..???

Jadi, oleh kerana skim sewa beli Coway tak libatkan loan bank, coway sendiri yang bagi sewa.....maka, coway ada kenakan yuran pendaftaran untuk kali pertama sahaja sebanyak RM 200 untuk 1 produk. Walaubagaimanapun, untuk pemegang kad kredit, yuran ini di kecualikan rm 100 untuk unit pertama dan rm 200 untuk unit kedua dalam 1 resit.

Kalau yang masih belum tahu cara pemotongan untuk skim sewa beli coway... boleh klik di sini yaaa...

Now time to share COWAY PROMO BEST APRIL 2015...

Haaa..untuk PROMO APRIL ini...a very good news untuk mereka yang ada perancangan untuk amik skim sewa beli coway tetapi tidak mempunyai kad kredit. Sangat best PROMO ni..sebab sewa beli melalui auto debit saving account pun telah jadi sama macam PROMO penggunaan kad kredit..iaitu untuk unit pertama waive RM 100 dan waive RM 200 untuk unit kedua dan seterusnya..

Untuk detail, tuan-tuan dan puan-puan yang ada keperluan nak pasang Coway, cepat-cepat SMS/WhatsApp no telefon ke 014.921521(Sarena) atau 010.7609242 (Elias).

LAIN-LAIN COWAY PROMO UNTUK APRIL


Bagi yang tak nak mulakan sms/whatsApp, kalian boleh terus isi form kat sini. Kemudian kami akan hubungi kalian kembali secepat mungkin.

Terima kasih dan minta maaf atas kekurangan dalam entry kali ini ya..

-smiles- -smiles- -smiles- -smiles-

Add me as friend here --->> Sarena Mohamad