Wednesday, May 7, 2014

ALL ABOUT JUICE THAT SO JUICY!!

Buah apa yang biasa kita buat jus atau kita pilih untuk order kat restoran untuk minuman jus??

Pasti kebiasaanya jus tembikai, jus oren (atau ada orang suka sgt panggil Fresh Orange..cewaah), jus karot susu, epal susu dan lain-lain lagi ikut citarasa masing-masing. Tahukah kalian, setiap gelas jus kadang berharga sampai belasan ringgit (normal price) tapi ikut tempat jugak. Jika restoran biasa, RM 2.50 dah dapat untuk satu gelas..tapi ais yang lebih..buah kurang.betul tak?? Macam satu outlet ni "Juice Works" yang berkonsepkan minuman jus segar. Walaupun harganya boleh tahan, kualiti dan keenakan buah memang dirasai..Ni salah satu contoh flyers untuk promosi bagi outlet ni..



Tahukah kita macam-macam buah lagi selain yang saya dah sebutkan kat atas tadi yang boleh kita buat jus minuman.. jom tengok gambar-gambar buah ni..bestnyer.. 



Hmm..bila dah jadi jus..macam ni lah rupa buah tu..pekat.. likat...dan lazat dengan khasiat yang ada dalam buah-buahan atau sayuran terpilih yang juga boleh dibuat jus 








Bagaimana nak pilih buah-buahan atau sayuran yang segar untuk dibuat jus minuman..??

Ini pendapat peribadi saya..jika ada cadangan atau penambahan..boleh kongsikan di ruangan komen yaa! :)

1. Perhatikan rupa paras buah/sayur yang kita rasa nak beli. Kalu rupa pun dah layu semacam..jangan ambil.

2. Tengok pada warna kulitnya. Buah yang segar mempunyai warna hakiki buah yang cukup menyerlah. Contoh tomato..mestilah warna merah. Carrot mesti lah warna jingga yang menarik. Begitu juga dengan yang lain-lain macam epal, oren dan sebagainya.

3. Sentuh buah-buahan berkulit tebal seperti tembikai, oren..nenas dan sebagainya. Bila sentuh..pastikan kita tidak picit bagi memastikan buah tersebut tidak mudah rosak. Jika tembikai, untuk pilih yang telah masak, pilih yang keras batangnya, bila diketuk sedikit bunyi macam berongga dan bila dilihat di bawahnya, warna agak kekuningan.

4. Boleh hidu jika secara fizikal certain buah nampak elok..tetapi dengan menghidu sedikit boleh pastikan buah itu betul2 segar dan berkualiti. 

Selamat memilih..!  


PERKENALKAN JUICE PRESSO DARIPADA COWAY UNTUK PENGGEMAR JUS!!

Khasiat buah-buahan dan sayuran memang sangat baik untuk sistem tubuh kita. Lagi best jika dapat nikmatinya sekerap yang boleh dalam seminggu. Nak asyik order jus kat restoran atau outlet franchise mcm Juice Works .. kopak jgk kan.. Apa kata untuk jimat, kita proses sendiri jus buah-buahan dan sayuran kita di rumah kita sendiri. Sambil santai-santai bersama family, pasti memberikan suasana yang cukup indah dan bererti. 

Antara koleksi gambar Juice Presso daripada coway. Kecil..comel, mudah dioperasikan, mudah dibersihkan, 100% tanpa hampas..tetapi zat dan vitamin daripada hampas tetap ada dalam jus..itu yang penting kan..

Ciri-ciri Juice Pressor Coway:
1. Max Extraction Rate
2. Low noise
3. Easy to use
4. Ultem Screw
5. Smart Extraction System
6. Slim design
7. Safety Lock System
8. DC Motor
9. BPA Free Plastic
10. Diswashable









BAGAIMANA NAK DAPATKAN JUS PRESSO INI??

HUBUNGI SAYA TERLEBIH DAHULU
014-9212521

ADA DISKAUN SANGAT ISTIMEWA UNTUK 500 EARLY BIRD CUSTOMER SEMPENA LAUNCHING JUICE PRESSO PADA 4 JUN 2014 NANTI.

CALL/SMS/WHATSAPP SEKARANG
UNTUK GRAB 30% DISKAUN TU..
014-921 2521

TERIMA KASIH :)